Oranges and Sunshine (2010) film online gratis subtitrat Oranges and Sunshine (2010)

Într-o seară târzie, Margaret Humphreys, o asistentă socială din Marea Britanie, care lucrează în orașul britanic Nottingham, e asaltată de o australiancă înfuriată. Se întâmpla în anul 1986. Femeia, pe nume Charlotte, îi spune lui Margaret: “Vreau să aflu cine sunt!”. Charlotte îi povestește că a stat într-o casă pentru copii din Nottingham, iar de acolo a fost urcată pe un vapor și trimisă în Australia. La vremea aceea, Charlotte avea numai patru ani. Ea spune că în aceeași situație au mai fost câteva sute de copii. Lui Margaret îi vine cu greu să creadă povestea spusă de femeia străină care a abordat-o pe întuneric. După o săptămână, Margaret află despre un bărbat care a fost dus în Australia când era un băiețel, pe un alt vapor plin de copii. Ca urmare, Margaret începe să scotocească prin arhive. Ceea ce începe cu încercarea de a o ajuta pe Charlotte să-și găsească mama, devine descoperirea a mii de cazuri de fii și fiice pe care britanicii i-au pierdut. Margaret dezvăluie unul dintre cele mai mari scandaluri sociale ale vremurilor noastre.

Filmul “Oranges and Sunshine” se bazează pe povestea reală a copiilor săraci forțați să migreze din Marea Britanie în Canada, Australia, Noua Zeelandă și Africa de Sud, unde li se promiteau “portocale și soare”, adică un trai mai bun. În timpul producției acestui film, guvernele din Australia și Marea Britanie și-au cerut scuze, în mod oficial, familiilor care au suferit din cauza deportării copiiilor.

Acest articol a fost publicat în DRAMA și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s