Tu acorzi prioritate? opreste! ca sa nu fii oprit !

In apropierea sfarsitului de saptamana care e posibil sa va prinda pe multi dintre voi pe drumuri, va aducem un nou articol din partea Irinei de la Fundatia Dori Slosberg Romania.
“Tema de data aceasta este: Acordă prioritate!
As putea acum sa fac un text lung despre reguli, respect si alte asemenea concepte. Iar cu graba, iar treburile noastre sunt foarte importante, spre deosebire de cele ale celorlalti participanti. Niste oameni care fac statistica ne-au soptit ca in Romania cele doua cauze principale ale accidentelor rutiere sunt traversarea neregulamentara (de care ne-am ocupat data trecuta) si neacordarea de prioritate.
Joaca, joaca, joaca.
Daca traficul e o joaca, care sunt scopurile regulilor? Oare nu sa maximizeze placerea / castigul participantilor? Sau, in cazul traficului rutier, toata lumea sa ajunga vie si-ntr-o bucata acolo unde are treaba? Iar intr-un joc distractiv, fiecare isi urmareste nu doar propriul castig ci cauta sa lucreze cu ceilalti, pentru a face jocul cat mai placut.
Imagineaza-ti intersectia ca pe un joc. Fiecare joc are niste reguli, fiecare dintre noi are un rol. La fel se intampla si in trafic. Tu cum joci cand esti la volan?
Joaca corect! Fii cool! Acorda prioritate!

Acest articol a fost publicat în BLOG și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.